Příměstský tábor Domova Mladá vyšel na výbornou

Domov Mladá v prvních čtrnácti červencových dnech ožil táborovým mumrajem. Příměšťák si užili klienti domova i děti tamních zaměstnanců.

V prvním prázdninovém týdnu proběhl v Domově Mladá inkluzivní tábor na němž byli společně právě klienti domova a děti. Celý týden byl ve znamení společných aktivit a výletů. Všichni si ho moc užili a byli rádi za společně strávený čas.

Druhý turnus příměstského tábora (v druhém prázdninovém týdnu) se přehoupl do akce určené pouze pro klienty domova Mladá. Čas trávili na výletech, ale také v Milovicích na faře.

Jana Pucandlová: Hokej a škola jsou můj život. Bez podpory rodiny by to ale nešlo

Tam sídlí Centrum Christina. Klienti mohli využívat velkou zahradu, být na čerstvém vzduchu a užívat si příjemné společenské i sportovní aktivity.

Já jsem přijela ve čtvrtek, kdy tady měli zvířecí den s teraristkou, která právě působí i v Domově Mladá, Kristýnkou.

Ta na tábor přivezla například králíčka, činčilu, morčátka (ta bez srsti), ale také ještěrku, nebo hada. Účastníci tábora si všechna zvířátka pomazlili, dozvěděli se čím je nakrmit a nebáli se ani těch bez srsti. Když se všichni dosytnosti nabažili zooterapii, tak přišel čas oběda.

Pěstitelský klub nebo kniha za odměnu. Knihovnice se inspirovaly v Estonsku

Ten uvařila jedna ze zaměstnankyň domova – Šárka spolu s klientkami, které také rády vaří. O dezert se pak postarala další zaměstnankyně Eva. Byl to vynikající piškotový dortík plný skvělého krému a jahod.

Když se pozdě odpoledne všichni rozcházeli zpátky domů, tak byli plní zážitků a dobré nálady. Zároveň se těšili na poslední táborový den, na pátek, kdy v zahradě domova měli připravený ohýnek a opékání špekáčků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *